Gradnja superjahte – kako izgleda proizvodnja i sastavljanje

Zanima li Vas kako izgleda gradnja superjahte? Ukoliko Vas zanima, nastavite čitati! Vodimo Vas iza kulisa inovativnog procesa proizvodnje Monte Carlo Yachts.

Ikonska, suvremena i klasična

Ove riječi najbolje opisuju Monte Carlo Yachts. Upravo su zato oni danas jedni od najutjecajnijih proizvođača jahti s izvanrednim pristupom u procesu proizvodnje. Štoviše, ovaj premium brend dio je francuske grupe za proizvodnju jahti Beneteau. Otkrijmo zajedno njihove tajne i zašto je MCY tako poseban!

Monte Carlo Yachts – obitelj brodova

Monte Carlo Yachts proizvode se u Italjii. Fascinira nas njihov ekskluzivan dizajn i dekor, ali i vrhunski brodski sistemi s naprednim tehničkim poboljšanjima. Zračna industrija je nadahnula proces proizvodnje. Kolekcija MCY-a sastoji se od sedam luksuznih kruzera s dužinama od 65 do 105 stopa. Svaki model je jedinstven budući da su ove superjahte iznimno prilagodljive potrebama, te teže ispuniti Vaša očekivanja i čak ih nadmašiti. Ove superjahte dizajnirane su u suradnji s vrhunskim svjetskim dizajnerima iz Nuvolari Lenard studija.

“Luksuz prije svega znači vrijednost: vrijeme, prostor, red, tišina, blagostanje i harmonija” iz MCY manifesta 2008. g.

Gradnja superjahte je jedinstven proces

Nakon desetljeća tajnosti, MCY je odlučio otkriti svoj jedinstven proces gradnje. Ekskluzivan proces minimiziranja vremena proizvodnje i maksimiziranja i podizanja kvalitete jest ono čime se MCY ističe među ostalim proizvođačima superjahti. Otprilike 400 individua udružuje snage kako bi isporučili funkcionalne, visoko kvalitetne i elegantne superjahte spremne za plovidbu. Svaki dio zbirke djelo je njihovih ruku.

Sastavljanje MCY-a
Modul palube

Kako bismo bili što precizniji, pokazat ćemo Vam na primjerima, jer gradnja ovakvih jahti provodi se u tri osnovna modula:

  • trup
  • paluba
  • interijer

Štoviše, djelatnici rade na svakom od ova tri modula jahte istovremeno, tako da svi dovršavaju posao u isto vrijeme.

Trup

Umjesto korištenja tradicionalne strukture trupa, Monte Carlo Yachts ga je odlučio zamijeniti inovativnim unutarnjim kosturom. Nadalje, strukturalni kostur svakog plovila radi se od aluminija, a potpornji motora od nehrđajućeg čelika. Tijekom procesa, MCY intenzivno upotrebljava vlakna karbona i kevlara. Tako su svi elementi broda odlično građeni, jaki i lagani. Zahvljajujući tome, performanse ovih superjahti su poboljšane, zajedno s učinkovitošću goriva.

Uz to, zbog pedantne gradnje, ove superjahte udovoljavaju najstrožim sigurnosnim standardima. Kasnije, nakon dovršetka strojarnice, vodovodnog i električnog sistema, na red dolazi modul interijera.

Interijer

Budući da MCY proizvodi sve module istovremeno, modul interijera se gradi izvan trupa. To je moguće zbog modularnog oblika rasternog sistema. Nadalje, neki od najeminentnijih svjetskih dizajnera stvaraju interijer i biraju materijale za stambeni prostor. Kako bi se umanjila buka i vibracije mora, MCY primijenjuje rješenje mekog sastavljanja.

Usto, layout kabina je gotovo u potpunosti prilagodljiv i moguće ga je personalizirati. Materijali koji se koriste za namještaj od drva, a samo najbolji talijanski dobavljači osiguravaju isporuku prirodnog kamena i ukrasnih metala.

Paluba

Posljednji dio slagalice, čini paluba. Top od karbonskih vlakana, okvir flybridgea i superstruktura čine posljednji modul. Zahvaljujući dvostrukim staklima, MCY smanjuje buku i izolaciju za više od 70%.

Točka na i

Završno sastavljanje teče brzo i glatko i osigurava da svaki modul broda savršeno pristaje do zadnjeg milimetra. Modularni kostur omogućuje da je sve u ispravnoj veličini i da je dobro spojeno. Od interijera u trup pa do palube. Nekoliko sati kasnije sistem Plug and Play spaja sve električne i vodovodne instalacije, te je brod spreman.

Slijedi temeljiti pregled sistema kako bi se osiguralo da sve radi kako treba. te je vrijeme za točku na i u jedinici za bojanje. Svaki vlasnik može izabrati boju po izboru za trup jahte.

Rezultat procesa je linija besprijekornih luksuznih superjahti s dizajnom po mjeri i jedinstvenim duhom.

Cijene Monte Carlo Yachtsa

Još jedna zanimljiva činjenica o Monte Carlo Yachtsu jest da su vrlo tajnoviti oko cijena svojih superjahti i ne otkrivaju ih bilo kome, već samo klijentima s ozbiljnim namjerama. U MCY Hrvatska, tj. Nautika Centru Nava, nismo toliko tajnoviti oko cijena. Slobodno provjerite svaki naš model i pronađite cijenu osnovnog modela!

Imate pitanja? Obratite nam se!

U Navi, specijalizirali smo se za kupnju i prodaju Monte Carlo Yachtsa. Ukoliko ste zainteresirani za isprobavanje ove iznimne linije vrhunskih jahti slobodno provjerite MCY jahte dostupne za prodaju na našoj web stranici! Ili samo popunite kontakt formu u nastavku, a naš prodajni odjel će Vam se javiti u što kraćem roku.

Pošaljite upit za

MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA
Nautika centar Nava